Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Napsal jste pozoruhodné zamyšlení.

Geniální je také ta závěrečná píseň v následujícím odkazu (Chudáci, žebráci, holota zapomenutá je u plota):

https://www.youtube.com/watch?v=-U7D5zjSrAU

0 0
možnosti
PB

P93e38t91r 82B34u35r37i28a59n

12. 11. 2018 8:17

Neexistuje kapitalismus, jako protiváha opravdových hodnot. Kapitalismus je systém a svým způsobem také opravdová hodnota a možná že největší. Trochu z vašeho článku kape ono socialisticky hloupé: je lepší být zdravý, než bohatý. Ve své podstatě je to kravina, protože nemoc a bohatství nejsou protiklady. Raději budu bohatý invalida v USA, než zdravý soustružník v KLDR.

A film není o tom, že bohatství kazí charakter člověka, ale o tom, že krumpáč zůstane mantákem i kdyby ve zlaté limuzíně jezdil.

1 0
možnosti
VJ

Pane Buriane, narážel jsem na to, že v devadesátých letech se tady začaly dohánět hospodářské nedostatky způsobené socialistickým plánováním, a tak se kapitalismus nikterak nereguloval, díky čemuž se dostala politika do vztahů s podsvětím atd.; hlavně se vyrovnat Západu. Dnes je ekonomie něco jako náboženství – lidi věří, že když budou každý den pracovat a vydělávat na spotřebu, že jim to přinese štěstí. Ideálním státníkem má dnes být úspěšný byznysmen, tedy člověk, kterému jde primárně o zisk a ne o blaho zaměstnanců.

Pokud si pozorně přečtete mé řádky, na slovo "zdraví" tam vůbec nenarazíte; hovořil jsem o humanitě v protiváze k ekonomickému růstu a to nezní ani trochu socialisticky. Můj text je spíše o tom, že mít peníze je dobré, ale že za ně nelze pořídit všechno.

Nicméně, váš způsob "čtení" filmu je taktéž funkční i když poněkud povrchní.

0 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 582x
Hledám otázky, nikoliv odpovědi; pravda leží mimo nás. 

Seznam rubrik