Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Junku. Jako starsi muz bile pleti vam doporucuje se nevydavat k filosofickym uvaham. Hlavne uvahy o politickem zivote ve Spojenych statech. A take hledat jinou zakladnu pro sve "blaboly" nez je pan Snyder. Jeho uvahy nebudu komentovat.

Ziji zde 36 let. (nejsem obcanem). Prohral jsem lahvicku "Burbonu", kdyz jsem vsadil na Clintonovou. (prohral jsem s ceskym kamaradem).

To je pozadi meho komentare k vam. Trump zbankrotoval dvakrat a pokazde se vzchopil a dostal se tam, kam chtel. Poprve take s pomoci sve prvni manzelky Ivany. Cesky ze Zlina. Dokazal sve umeni i v poradu pro TV "The Apprentice", kde dostal nekolik vyznamnych oceneni.

Prezidentstvi vyhral svym nepolitickym poukazanim na chyby nutne opravit. Predlozil volicum svuj namet, jak tyto problemy resit. Hledal sve volice v oblastech, kde zadny politik jiz mnoho let nesel. Jejich nespokojenost s osmy lety Obamovi vlady, primela volice premyslet a proto se rozhodli dat Trumpovi chanci. On je nezklamal.

Co se delo v zakulisi pred volbou a potom po zvoleni Trumpa prezidentem, je dnes obrovsky boj o pravdivost techto udalosti, o narceni Trumpa z velezrady a utoku na jeho osobu. 92% medii a cela armada "demokratu" (i mnoho republikanu), hledaji sebemensi namet, jak jej diskreditovat. Nektere pouzite methody, se rovnaji moznosti zniceni konstitucni republiky. Jsem zvedav, jak "media" v CR bude predkladat tento boj ceskym obcanum.

Dekuji panum Jurneckovi a Pinkasovi za prispevky, ktere mi umoznili byt strucny. Vyjadruji presne duch americkeho volice a jeho silu.

1 0
možnosti

Autor knihy je jen další z těch, kdo neakceptuje výsledek demokratického procesu a výhru druhé strany neumí interpretovat jinak, než že "volič byl sveden", případně "volič je hloupý". Stejný scénář lze vidět u Brexitu i jinde.

Já myslím že volič Trumpa se nerozhodoval na základě nějaké chiméry o úspěšném podnikateli. Alespoň ne většinově. Spíš slyšel na hlas, který konečně pojmenovával reálné problémy jejich života, který racionálně reflektoval neudržitelnost jevů jako je neutuchající tok jihoameričanů do USA a podobně.

Nevím proč autor považuje slogan "Make Amerika great again" za lichocení bílému muži? Ony ostatní rasy a etnika snad chtějí aby Amerika byla malá a slabá? Pokud ano, tak jsou to špatní američané. Pokud ne, tak je autor knihy rasista když to předpokládá.

Za Trumpa se snížila nezaměstnanost černochů na vůbec nejnižší hodnoty, čili se zdá že obnovit (nejen) ekonomickou velikost Ameriky, není zdaleka zájmem pouze bílého muže. Jediný kdo profituje z úpadku černého muže, jsou demokraté, kteří si tak zajištují "jisté" voliče. Někteří z černých američanů to již začínají chápat a chtějí se na úspěchu podílet a ne jen zastávat roli oběti.

4 0
možnosti

Dal jste si s tím práci. Jenže voliči nejsou filozofové, ale realisté. Hlasy pro Trumpa byly protestními hlasy proti politice Demokratů ( a jejich náčelnice ) i světové angažovanosti Bushů. Řada voličů věděla, kým Trump je, tedy bankrotujícím podnikatelem a sukničkářem. A zdál se jim lidsky přijatelnější než jiní zásadoví, křesťansky orientovaní Republikáni.

Docela jsem tušil, že vyhraje Trump a skvěle se bavil. Probudil jsem se ten den ve 3.00 a zapnul ČRoPlus nonstop volební debatu. Zrovna rozebírali, že brzy přijdou výsledky z Floridy a tím se to definitivně otočí ve prospěch Clintonové. Po zprávách v půl přišly výsledky z Floridy - vyhrál tam Trump :-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 582x
Hledám otázky, nikoliv odpovědi; pravda leží mimo nás. 

Seznam rubrik