Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám podobný názor. Řekl nám vše Ježíš. Musíme se znovu narodit sami, a v tomto těle. Znamená to naši proměnu. Z vlastní touhy ...

1 0
možnosti

Zapojit do procesu více svou lidskou stránku – intuici, duši, emoce

Zdroj:https://vaclavjunek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=733988

Zapojit intuici a duši je návrat k čistějšímu člověčenství. Ovšem zapojit více emoce vede naopak k destrukci mezilidských vztahů, protože to, co emočně naplňuje jednoho, druhého totálně vytáčí.

Ale jinak zajímavé :-)

0 0
možnosti

Díky za reakci, Olgo. Uvedu to na pravou míru – mezilidskými vztahy se v textu nezabývám, zabývám se vztahem člověka ke světu – chtěl jsem poukázat na nutnost začít opět v přemýšlení o světě používat více tu lidskou stránku. To, že někdo nedokáže ovládat své emoce, je samozřejmě problém, který nám akorát komplikuje život.

1 0
možnosti

J12o58s11e93f 83P92o80t77r

3. 11. 2019 21:19

Dovolím si reagovat na příspěvek p. Chudáčka.

Ten zde popisuje, že není nic jednoduššího, než se vyvíjet, že v budoucnu vzniknou nové a jiné druhy.

Vy, pane autore, i pan Chudáček jste úplně mimo ve sledování nových zjištění vědy.

Co říká současná věda o člověku?. Tvrdí, že se vyvinul z jiného druhu. Ale z jakého to věda prostě neví, rozumíte, věda to neví.

Člověk se objevil asi před 150 tisíci lety. Je naprosto jasně dokázáno, že všichni současní lidé jsou potomci dvou prarodičů, vědci je označují jako Mitochondriální Eva a Ychromozomální Adan. Oba žili ve stejnou dobu na stejném místě v Africe. Ať už tedy ti dva prarodiče jsou výsledkem čehokoliv, každý, kdo chce vidět budoucnost člověka by s tím měl počítat..

Dále vědci, opakuji vědci, zjistili, že všech 7,5 miliardy lidí je mimořádně geneticky homogenních, že variabilita lidstva je menší než variabilita dvou sousedních tlup šimpanzů v africkém pralese. Toto zjištění naprosto vylučuje darwinovskou evoluci v lidském rodě. Náhodné mutace, podle Darwina, můžou nastat jedině u jednotlivce, který příznivé geny přenáší dále. To znamená, že by musel existovat rod, kmen, národ......, který by měl odlišnou genetickou výbavu. Nic takového věda nezjistila. Všechny rozdíly mezi lidmi jsou kulturního charakteru. Každý člověk se může naučit jinou, úplně cizí řeč, každý člověk může získat znalosti a činnosti jiných, vzdálených lidí.

Současná věda mluví v souvislosti s evolucí lidí o zapínání "modulů", řeč, umění, zemědělství, věda. kdy se tyto činnosti objevily najednou u všech lidí. Naprosto průkazné je umění. Nejstarší umělecká díla (sošky z hlíny, kresby v jeskyních, kresby na kamenech...) se prvně vyskytují před 40 000 lety a to současně v Evropě, v Asii, v Australii. Zvlášť průkazná je Australie, kde lidé byli od ostatního světa izolováni 50 000 let.

Za blahých časů reálného socialismu označovali ty, kdo nevěří vědě (tenkrát samozřejmě jejich) jako tmáře a zpátečníky.

0 0
možnosti

Sám jste napsal, že věda je poplatná systému... Já věřím ve stvoření člověka Bohem.

1 0
možnosti

R^Potřebný článek.

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé téma, ačkoliv Vaše podání se mi moc nelíbí.

Píšete:

"V budoucnosti je třeba aktivně směřovat k tomuto vývoji místo toho, abychom hledali pohodlí, jehož negativní důsledky se nyní začínají vyjevovat na proměnách naší planety, což vlastně implikuje závěr, že honba za pohodlím má sebedestruktivní charakter."

Zdroj: https://vaclavjunek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=733988

Chováte se trochu naivně a poučujete. Kdo chce být pohodlný, kouřit, chlastat, přejídat se atd., tak ho nechte, je to jeho věc a stejně ho nezměníte.

Navíc, mnozí podléhají z hlouposti a pohodlnosti hloupým náboženstvím a zrůdným ideologiím. Toto je velmi nebezpečné, protože je jich takových více, tak se cítí býti silní a zaštiťují se jejich vymyšleným bohem.

Věc jste nedomyslel. Stejně jako se ze společného předchůdce opic a člověka vyvinuly různé druhy opic a lidé. Tak se ze současných lidí vyvinou různé typy jeho pokračovatelů. Ten nejvyšší vzniklý schopný druh bude chovat ty nižší druhy (omlouvám se, že to tak nazývám), tj. pohodlné, kuřáky, tlusťochy, přežírače, zastánce náboženství a ideologií atd. v reservacích a lidských zahradách. Možná i některé z nich bude chovat doma jako domácí mazlíčky. ;-)

Také jsem kdysi býval naivní a lidi se snažil poučoval. Pochopil jsme však, že to nemá smysl. Nyní to dělám jen výjimečně. Jde o to a jen o to, abych se dále vyvíjel já a někdy mohu s taktem někoho možná trochu ovlivnit a pochopitelně se i nechat od někoho v dobrém smyslu ovlivnit. Je myslím dost lidí, kteří myslí jako já a nezpohodlňují.

Nové technologie mohou život lidem zjednodušit, ale lidé kvůli tomu nemusí zpohodlnět. Jsou rodiny, které mají více aut, počítačů a mobilů a přesto chodí často pěšky, sportují, studují, učí se nové věci, pracují duševně i fyzicky a jsou kreativní.

0 0
možnosti

Poučovat bychom se měli všichni. Názor nevnucovat, každý má svobodnou vůli, a sám si vybírá. Ale poučovat musíme. I Ježíš poučoval...

0 0
možnosti

Pěkně sepsané. R^ Nietzscheho pojetí mi připomíná i filozofii Alberta Camuse v knize "Mýtus o Sisifovi".

0 0
možnosti

V72á86c57l83a53v 75M52a22c55h

3. 11. 2019 20:00

Dalším vývojovým stupněm je AI.

0 0
možnosti

J17o68s71e78f 75P13o83t73r

3. 11. 2019 19:54

V podstatě máte pravdu, dal jsem karmu!

Ale dovolil bych si několik myšlenek.

Ve středověku platil křesťanský názor, že člověk je dokončený tvor, měnit ho lze jen výchovou. To platilo jen do Darwina, kdy princip evoluce umožnil měnit člověka nejen výchovou, ale i změnou jeho biologické podstaty a to včetně společnosti. Darwinovo učení se rozšířilo jako blesk, posloužilo totiž evropským kolonizátorům a průmyslníkům jako vědecký důkaz, že u nich evoluce proběhla, že jsou dokonalejší na rozdíl od porobených kolonistů a masy námezdně pracujících.

Na druhé straně se Darwinova myšlenka, právě třeba přes Nietzscheho dostala k německým nacionálním socialistům, a druhým směrem ke komunistickým socialistům.Obě dvě hnutí chtěla změnit společnost a vyšlechtit u nacionálních socialistů NADČLOVĚKA, a u komunistických socialistů dokonalého KOMUNISTU.

Jak to dopadlo, všichni dobře víme. Po rychlém vzestupu přišel pád obou říší. Historici tvrdí, že v případě komunistického hnutí se jedná o 100 milionů obětí (slovy: stomilionů), II.WW si vyžádala 70 milionů obětí. Zbyly po nich rozbitá města, špína, nepořádek, 170 milionů obětí pro nic za nic, úplně zbytečných.

Současné lidstvo je neuvěřitelně geneticky homogenní. To znamená, že zde není místo pro Darwinovu evoluci. Veškeré rozdíly mezi lidmi jsou kulturního rázu.

Vědci dneska (opatrně) mluví, že vývoj lidí spočívá v zapínání "modulů". Před 90 tisíci lety řeč, před 40 000 umění, před 10 000 zemědělství, před 500 lety věda ......

0 0
možnosti

Taky se někdy cítím uvězněný v digitálním světě. Ti, co ho ovládají se mnohdy jako nadlidé cítí, přestože si jinak mnohdy neumí zatlouct ani hřebík:)

0 0
možnosti

Darwin nebyl vševědoucí. Výraz nadčlověk se mi moc nelíbí... Ale člověk se musí stát dokonalým. To je napsáno v Bibli, jako příkaz. Buďte dokonalí, jako váš Otec na nebesích dokonalý jest.

1 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 582x
Hledám otázky, nikoliv odpovědi; pravda leží mimo nás. 

Seznam rubrik